Fiat Forum Romania
forumul fiat pentru posesori si admiratori
Lista Forumurilor Pe Tematici
Fiat Forum Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FIAT FORUM ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
cataliina67 Profile
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 71 ani
Fiat Forum Romania / Discutii libere / Robinieta - scutire? Moderat de Adrian, citroends21, coupe
Autor
Mesaj Pagini: 1
fietzelu
Membru de onoare

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 448
Salutare!

Citisem pe undeva ca vehiculele istorice sint scutite de obligatia de a avea rovinieta, stie careva exact despre ce lege e vorba? Suna interesant, si sint curios cum se aplica. E suficient ca masina sa aba 'jde ani vechime, sau trebuie sa fie certificata la RAR sau pe undeva?

Toate cele bune!


_______________________________________
Keep walking!

pus acum 16 ani
   
ovidiupay
Membru de onoare

Din: Brasov
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 328
pt a fi o masina vehicul istoric trebuie obtinut un certificat de la Retromobil club Romania . Dupa aia mers la RAR pt a fi trecut in carte .Singurul avantaj pe care il stiu este neplata impozitului , de rovineta nu stiu nimic , dar cauta si tu pe pagina la retromobil .

_______________________________________
FIAT Mareea Weekend 1.8 16v
FIAT Cinquecento Sporting 1,1 ie
;

pus acum 16 ani
   
citroends21
Moderator

Din: Daneş
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4391
nu exista nicio scutire de la plata rovignetei.

rovigneta = taxa de drum. circuli cu masina, platesti taxa. nu circuli, nu platesti.


_______________________________________
-

pus acum 16 ani
   
Dacia1100
Top poster

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 772
se poate lua pe perioade scurte, fara probleme de la petrom (au intotdeauna)  Pe o saptamana de exemplu, la fiat...am platit 10 lei

_______________________________________
Fiat 850 - 1967
Fiat 850 Special - 1968
Lada 1500 - 1980 (istorica)
Daewoo Tico -1999
Renault megane estate - 2007
Mitsubishi Pajero Sport - 2004

pus acum 16 ani
   
AUTOMOBILIA
Top poster

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2026
La taxa asta nu stiu sa existe scutiri in nici o tara, autostrazile uneori sunt private asa ca ii doare in basca de masinile de colectie, oricum e trist ca toti asteapta sa vina RCR-ul sa rezolve problemele, faceti si voi un club si rezolvati problema, ca vad ca in cele actuale nu va regasiti, de vreme ce , desi e gratis, multi nici simpatizanti nu va deranjati sa va inscrieti . La ce ajuta ?
Pai una e cand ceri o scutire pentru un club de 300 de oameni si alta cand ceri pentru unul de 3000, mai ganditi-va si sper sa va implicati in nr cat mai mare in miscarea asta, altfel e pacat.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
fietzelu
Membru de onoare

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 448
Bine, am intrebat si tot eu imi dau si raspunsul.

Ordonanta de Urjentă a (minunatului nostru) guvern, nr 157/2007 spune ca Vehiculele istorice sint scutite de la obligatia de a avea rovinieta. Deci am citi eu bine. Acuma ramine ca cineva cu acces la Monitorul Oficial (varianta tiparita) sau cu chef de mers la biblioteca sa-l studieze mai bine. Monitorul oficial versiunea online n-are decit un sumar cu legile. (Bravos natiune)

Mr. Automobilia, cu tot respectul,

Nu am venit la RCR sa-mi rezolv probleme, am intrebat despre rovinieta si numaru legii.

Am consultat pagina retromobil.ro, si nu am gasit nicaieri ce benficii as avea eu daca ma inscriu in club. Am gasit insa formularul, in care se spune ca e taxa de inscriere de 80 lei si taxa anuala de 120 lei. Poate sinteti dumneavoastra bun sa deschideti un topic cu beneficiile de a fi membru RCR. Poate o sa aveti surpriza sa constatati ca o sa se inscrie lume mai multa. Daca nu faceti cunoscute beneficiile de a fi membru, cum vreti sa se inscrie lumea?

Si poate mai simplificati formularul de inscriere; intrebari legate de profesie, domeniul de activitate, nenumarate numere si serii de la toate actele posibile imi lasa asa un iz de comunism de-mi piere tot entuziasmul...

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.
Toate cele bune.


_______________________________________
Keep walking!

pus acum 16 ani
   
citroends21
Moderator

Din: Daneş
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4391
nu iau apararea nimanui aici, insa trebuie sa precizez cateva lucruri:

1. am intrat in legatura cu bogdan(automobilia) inca de cand locuiam peste hotare, pentru a ma inscrie in RCR. nu mi-a fost greu, nu a fost birocratie, etc

2. e usor sa faci observatii altora. dat fiind faptul ca ma cunosti, de ce nu m-ai intrebat despre rcr? ai vrut cumva sa te inscrii in club si nu te-am sustinut? stii bine, de cand ti-am vazut 600-le ti-am spus sa ni te alaturi

3. poate nu toti cei de la conducerea RCR sunt internauti, asa ca initiativa lui bogdan de a posta cam pe toate forumurile unde sunt pasionati de masini clasice e de admirat.

4. ca sa fi intr-un club, acesta nu e obligat sa iti DEA ceva in schimb. faptul ca exista avantaje nu trebuie sa CONDITIONEZE decizia cuiva de a intra sau nu in club.

5. pe retromobil sunt numere de telefon. ai sunat la vreun numar si nu ti s-a raspuns?

6. daca ai citit site-ul retromobil, ai vazut ca sunt reduceri pentru studenti?

7. lasa tonul agresiv ca nu e cazul. e SIMPLU sa critici munca altuia, insa mai greu sa te alaturi altora pentru a lupta pe front comun.

cu astea spuse, sper ca nu o sa mai vad NUMAI critici aduse rcr-ului. Intr-adevar, exista multe minusuri, dar scotandu-le pe ochi lui automobilia, nu se va rezolva nimic. el e cel mai cooperant si pune cel mai mult suflet din tot rcr-ul.


_______________________________________
-

pus acum 16 ani
   
ovidiupay
Membru de onoare

Din: Brasov
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 328
Fietzelu-le daca taxa de drum e asa costisitoare pt tine nu o plati sau nu folosi drumurile nationale , europene sau autostrada . Eu nu pot inca sa inteleg mentalitatea tinerilor din ziua de azi precum totul ar trebui scutit de care ceva .Drumurile trebuiesc cumva intretinute ca doar nu cad bani din cer .

Referitor la aparteneta la un club , la Retromobil ca sa fi membru simpatizant NU costa nimic , cel putin asa stiu eu , dar poate fi un benificiu in urmatoarele actiuni ale clubului care autoritatile statului si la FIVA . Eu am fost membru cotizant dar de cind am vandut masina sint doar un simplu simpatizant . Iti pot spune ca clubul m-a ajutat de fiecare data cind am avut nevoie . Ca sa intelegi "ce benificii ai " platind taxa anuala ai RCA GRATUIT . Dar poate mai bine e sa va povesteasca Bogdan ce si cum .


_______________________________________
FIAT Mareea Weekend 1.8 16v
FIAT Cinquecento Sporting 1,1 ie
;

pus acum 16 ani
   
fietzelu
Membru de onoare

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 448
Da, chiar.

Am zis io sa nu mi-o luati in nume de rau, da' s-a ales praful...

1. N-am zis ca la RCR e birocratie, am zis ca se cer serii si numere de la toate actele posibile, (printre altele) si mi se pare aiurea.

2. Adevarat ca te cunosc, (nu mai stiu cine era la rind sa dea cafeaua, dar nu asta e important, sper sa raminem prieteni) dar nu vreau sa intru intr-un club unde as avea avantaje numai pentru ca cunosc pe cineva acolo. Ma deranjeaza ca nu sint lucrurile la vedere.

3. Cu asta n-am nici o treaba, n-am avut niciodata pretentia sa fie toti cei de la RCR internauti, iar initiativa lui Bogdan de a posta cam pe toate forumurile unde sunt pasionati de masini clasice chiar e de admirat. Mi-ar face placere sa-l cunosc, la o poveste, cind vine in Sighisoara (si ma nimeresc si eu pe acolo) dau o cafea/bere.

4. "ca sa fi intr-un club, acesta nu e obligat sa iti DEA ceva in schimb" - Foarte adevarat. ATENTIE!!! Doar daca e gratuit - cum e cazul daca ma inscriu la RCR ca simpatizant, deci fara masina. Daca se cer bani, si la RCR se cer, daca ma inscriu ca membru activ, cu masina, atunci am pretentia sa stiu ce mi se ofera! Daca mi se ofera un pahar cu apa gratuit, n-am nimic de obiectat, spun multam. Daca mi se vinde un pahar cu apa cu 5 bani, vreau ca apa aia sa fie exact cantitatea promisa, calitatea promisa, temperatura promisa. Si este absolut normal sa cer lucrul asta...

5. Sincer, n-am sunat, am dat doar un raspuns la postul lui Automobilia.

6. Ca sint reduceri la studenti n-are nici o legatura. Eu semnalez niste lucruri care nu mi se par la locul lor. Daca eu as fi student sau pensionar (sau mai bine, militar in termen  ) ar trebui sa tac?

7. Tonul meu nu este agresiv. Ironic, acid, poate, dar agresiv nu. Am criticat (in mod constructiv, trageam eu speranta) ca raspuns lui Automobilia. Asta cu lupta pe front comun imi scapa, ca nu stiu impotriva cui luptam...

Ca vezi numai critici la adresa RCR, asta chiar n-am eu nici o vina... N-am scos nimic pe ochi lui Automobila...

Iar mr. Ovidiupay este un dragut, cind o sa ajung sa nu-mi permit sa platesc taxa de drum o sa urmez sfatul lui, si nu o sa o mai platesc sau nu o sa mai folosesc drumurile nationale samd...

Da, auzisem ca beneficiezi de RCA gratuit, auzisem ca pe vehicul istoric nu se mai plateste impozit, auzisem ca RCR organizeaza raliuri retro, si daca reusesc ei sa stringa sponsori, nu mai costa asa mult pentru membri RCR, astea toate sint lucruri bune, dar ma deranjeaza ca nu le gasesc nicaieri la vedere, trebuie sa cunosti pe cineva ca sa le afli, si nu vreau sa intru intr-un club unde am privilegii doar pentru ca il cunosc pe Citroen, si unde omul iubitor de masini clasice nu are informatii despre privilegii si deci nu se baga, fiindca nu cunoaste pe care dinauntru...

Oameni buni, am pornit acest topic pentru a afla informatii despre eventualele scutiri de la plata rovinietei, si pentru a le impartasi cu altii. Nu vreau sa iasa din asta o cearta mare. Mi-ar place totusi sa gasesc undeva privilegiile de a fi membru RCR, fie pe retromobil.ro, fie intr-un topic aici.

Daca am suparat pe careva, imi cer iertare.
In ordinea posturilor, cer iertare lui:

Ovidiupay
Citroen
Dacia1100
Automobilia



Keep walking!


_______________________________________
Keep walking!

pus acum 16 ani
   
citroends21
Moderator

Din: Daneş
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4391
si totusi, exista un numar de telefon al RCR, la care daca suni ti se dau TOATE aceste informatii...

_______________________________________
-

pus acum 16 ani
   
ovidiupay
Membru de onoare

Din: Brasov
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 328
1. N-am zis ca la RCR e birocratie, am zis ca se cer serii si numere de la toate actele posibile, (printre altele) si mi se pare aiurea.

de ce crezi ca ti se cer aceste lucruri ? ca in orice club trebuie sa existe o baza de date , iar aceasta baza de data nu poate fi facuta decit la inceput cu un scurt istoric al viitorului membru .

Restul te priveste , daca vei vrea sau nu sa fi membru al RCR , este optiunea fiecaruia si trebuie respectata


_______________________________________
FIAT Mareea Weekend 1.8 16v
FIAT Cinquecento Sporting 1,1 ie
;

pus acum 16 ani
   
citroends21
Moderator

Din: Daneş
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4391
topic closed ! pentru mai multe informatii, accesati urmatoarele site-uri:


p.s. e o reclama la master card, care se termina cu fraza " for everything else there's master card". concluzia: taxe au existat de cand e lumea, iar ele trebuie platite. nu se platesc taxe, nu merge economia statului. nu merge economia, apare inflatie si devalorizare, de aici somaj si pt continuare, aduceti-va aminte de anii '90.


_______________________________________
-

pus acum 16 ani
   
AUTOMOBILIA
Top poster

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2026
Hai sa nu ne certam, fiecare club are politica lui si nu trebuie sa dea explicatii decat membrilor sai, care sunt ffff bine informati te asigur, in perioada aprilie-octombrie chiar saptamanal, ce apare pe site e poate 25 % din informatie. TOATE CLUBURILE DIN LUME AU INFORMATII SAU SECTIUNI DE SITE, SAU FORUM, DEDICATE EXCLUSIV MEBRILOR, asa ca intr-un fel asta e unul din avantajele de care vorbeai. Ele nu trebuie scrise nicaieri in mod public, sunt comunicate membrilor, care intra in club din pasiune si nu din interes. Cand am deschis acest clun nu aveam nici o masina ok, de fapt de la 21 de membri cred ca puteam aduna vreo 10 masini, la prima intalnirea au fost doar 4 . Am pornit de la o foaie de hartie, cu multe idei, manati de pasiune, am pus toti taxa de inscriere si cotizatia , am facut un statut si am angajat un avocat sa ne reprezinte si sa infiinteze clubul. Puteti oricand face acelasi lucru, eu unul cred insa ca la cum suntem noi romanii dispusi sa ne implicam voluntar, mai mult decat a realizat RCR intr-un deceniu nu se poate realizata, poate mai bine sa, dar mai mult nu, discuytam de o medie de aproape 15 ebenimente pe an. Cluburile de afara organizeaza maxim 5-6 evenimente in rest merg la cele organizate de cluburile partenere, din pacate la noi exista o singura floare, la Brasov (felicitarile mele) si cu asta nu se face niciodata primavara dupa cum stiti. Stand asa pe drepta drumului si comentand , desigir ca putem da sfaturi extrem de pretioase, dar cel mai sigur acestea se traduc in fapte daca le punem in opera. Din  partea mea exista toata deschiderea si ma bucur sa observ ca a aparut un nou val de pasionati, o noua generatie, as fi incantat sa depoasessca realizarile de pana acum, ce e sigur insa e ca asta nu se poate face din fata monitotului.
Si exemple de astfel de oameni gasim f multe si pe acest forum, nu dau nume ca risc sa omit si sa ranesc pe cineva, uitati-va pe posturi si o sa vedeti cine posteaza constant lucruri interesante, poate insuficient de bine ambalate , dar interesante, si o sa-i gasiti pe cei in care imi pun mari sperante. RCR-ul nu e un club nchis decat pentru cei care doresc jumatati de masura si derogari de la regilile universal valabile, restul trebuie usor usor sa-si gasesca locul in acest club , sau daca nu o pot face, DAR AU INCERCAT, sa-si faca un alt club si un alt drum in viata.

1. Informatiile solicitate sunt ffff importante pentru noi, iti dau cateva exemple :

- numarul anterior al masinii - e vosba de nr existente pana in 1992, asa putem afla ca masina e una si aceeasi cu una din poze de arhiva

- categoriile de permis detinute - in curand o sa avem un autobuz al clubului, de colectie, e normal sa vedem cine il poate conduce

- serie permis de conducere - e intr-un fel o declaratie c ai permis - Doamne fereste sa vina la cineva fara asa ceva si sa faca un accident f

- profesia - putem gasi oameni care pot ajuta clubul, un avocat de ex, un notar, etc
in orice club oamenii socializeaza astfel, se leaga chiar relatii de afaceri intre ei, pentru ca intr-un fel un astfel de club e si un incubator de afaceri si relatii de prietenie

Comunist eu unul n-am fost, decat utecist, si sunt f mandru, nu de asta ci de faptul ca primirea in organizatie s-a facut in sala de festivitati a fostei uzine Ford, la ora aia Automatica, care patrona liceul meu. Singurul regret fata de era aia e ca daca mai dura 2-3 ani acum va scriam din postura de proprietar de BMW 328 in rest n-am regete sau nostalgi. Asa incat fisa aia poate fi considerata o birocratie inutila dar nu o chestie comunista, mai nasol e ca trebuie totusi sa-ti pui semnatura pe o hartie, multora si asta  le suna ca o birocratie.

Referitor la Rovigneta o sa studiez problema, nu cunosc cum a evoluat problema , am solicitat acest lucru cu mult timp in urma autoritatilor insa sincer nu credeam sa se realizeze, asa ca pana nu vad "docomentul" nu pot comenta. Eu unul f curand ma voi pentru un timpo in strainatate asa incat nu mai sunt la curent cu ultimele noutati legislative.

Referitor la AVANTAJul  de a face parte dintr-un club eu unul consider ca e o maniera nepotrivita de a face promovare clubului. Avantejele le afli singur, te faci memru simpatizant, participi la cateva evenimente, iti atestezi masina si daca iti plac oamenii si atmosfera devi membru. In plus o lista de avantaje ar atrage sute de adeziuni ale unor oameni care n-au nici o legatura cu fenomenul, propiretari de rable vechi care cara la piata sau zac aruncate prin parcari. Am ales sa popularizam avantajele prin evenimente si doar catre oamenii cu adevarat pasionati.

Eu am zis ca ar fi bine sa strangem randurile, sa fim mai multi sau sa fie mai multe cluburi, dar asta nu inseamna ca strangem in club sau cluburi oamenii cu arcanul si ca in club(uri) intra oricine si oricum. O sa am posibilitatea sa studiez mai atent si activitatea cluburilor din Italia, insa ma tem ca experienta asta nu ne va ajuta sa progresam, NE LIPSESC NU NUMAI MASINILE , TRADITIA SI CONDITIILE ECONOMICE DE ACOLO , NE LIPSESC LUCRURI MULT MAI IMPORTANTE, NE LIPSESC IN PRIMUL RAND OAMENII DE ACOLO, CU MENTALITATEA, CULTURA, PASIUNEA, AMICITIA, CORECTITUDINEA SI PRICEPEREA LOR

O spun cu mare parere de rau, dupa 1989 m-am tot mintit singur sperand sa intram si noi in rand cu lumea civilizata a colectionarilor de vehicule istorice , nu numai ca suntem la zeci de ani distanta insa mergem si cu frana de mana trasa, e drept inainte, dar in acest mod ecartul se va mari si se va mari pana o sa ne trezim izolati total de ce e afara.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
AUTOMOBILIA
Top poster

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2026
Se confirma informatia, vehiculele istorice sunt scutite de rovigneta.

art. 3 din O.G. 15/2002, ultima modificare asupra acestuia fiind facuta prin O.U.G. 157/2007

"15. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 3. - Sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare vehiculele deţinute în proprietate de unităţile Ministerului Apărării, de unităţile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, de serviciile de ambulanţă, de serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, astfel cum au fost reglementate în Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare, vehiculele folosite exclusiv în transportul public local de persoane prin servicii regulate pe raza teritorial-administrativă a unei localităţi, vehiculele istorice, precum şi vehiculele deţinute în proprietate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A."


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la