Fiat Forum Romania
forumul fiat pentru posesori si admiratori
Lista Forumurilor Pe Tematici
Fiat Forum Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FIAT FORUM ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
GeorgianaBC
Femeie
23 ani
Bacau
cauta Barbat
28 - 80 ani
Fiat Forum Romania / Tehnic / Intrebari Moderat de Adrian, citroends21, coupe
Autor
Mesaj Pagini: 1
stefan m
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 7
Salut.
Nu ma prea pricep la masini, pana acum nu am avut probleme cu masina dar incep sa ma lovesc de ele.
1. As dori sa stiu ce nivel tb sa fie in bazinul pentru lichidul de frana, si daca, conteaza ce tip de lichid de frana am avut inainte trebuie sa pun de acelasi fel sau sunt mai multe tipuri?
2. In legatura cu uleiul, daca se poate completa sau tb schimbat tot uleiul si daca se poate completa daca o pot face eu sau tb sa ma adresez unui service? Am facut cam 4000 km de cand am schimbat ultima oara uleiul.
Poate ca sunt intrebari caraghioase dar pana acum se ocupa tatal meu de masina , avea timp, etc, pe mine nu m-a interesat niciodata, doar sa mearga bine, si acum tb sa rezolv eu problemele astea.


pus acum 17 ani
   
Rumpi
Top poster

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 529
1. Bazinul pentru lichidul de frana are de obicei un marcaj superior pe care scrie Max. adica nivelul maxim. Pana acolo trebuie sa fie umplut. Despre ce masina vorbim? Lichidul de frana se clasifica dupa sistemul DOT, teoretic pana la DOT 4 toate sunt compatibile intre ele si pot fi amestecate. DOT 5 e siliconic si impune schimbarea completa. Daca nu stii ce lichid e, schimba tot si aeriseste franele.
2. Uleiul se poate completa bineinteles, asta daca este nevoie. Scoti joja si te uiti pe ea. Daca nivelul uleiului este intre min si max il lasi asa, daca se apropie periculos de min sau e sub min completezi. Teoretic la 4000 km nu ai nevoie de completat decat daca motorul e spre sfarsitul vietii. Important e ce ulei ai in masina, completarea trebuie facuta cu acelasi tip de ulei. Daca ai ulei romanesc recomand schimbarea la 4000 - 5000 km. Pentru schimbarea uleiului nu trebuie sa te adresezi in mod normal unui service, se poate face si acasa.
3. Mentioneaza te rog tipul masinii.


_______________________________________
momentan fara fiat

pus acum 17 ani
   
stefan m
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 7
Merci de informatii.
Am un fiat seicento din 2001 , are 75000km , am verificat uleiul e intre min si max , la lichid de frana asta era nedumerirea mea, ca am mers intr-un peco si era dot1,2,3,4 . Din cate am inteles oricare din cele 4 tipuri poate fi pus.


pus acum 17 ani
   
sebba
Membru

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 33
din auzite si "testate" as zice sa pui numai DOT4.
se pare ca e mai tolerant la variatii de temperatura si e mai "delicat" cu garniturile.
n-ash baga mana in foc ca e asa insa pe vremea cand aveam dacie am pus DOT3 intr-o pompa noua si in 2 sapt mi-a terminat garniturile. am schimbat garniturile si am trecut pe DOT4 si nu am mai avut probleme.
de atunci nu am mai incercat decat DOT4.


_______________________________________
- Fanclub Fiat 126p (fostul fiat126p.eu) - latest hosting technologies

pus acum 17 ani
   
mihai_vagauna
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
salut !!! AM UN FIAT DOBLO din 2002 , l-am cumpaart de o saptamana si se aude un troncanit pe parte stanga fata cand merg pe drum neasfaltat (pe pietre) . eu cred si sper sa fie bucsa .... voi ce ziceti ??? o fi amortizorul ??? si daca e amortizorul E SCUMP ???? recomandati-mi si mie va rog un service bun din bucuresti pt. FIAT care sa nu fie pus pe japca .... MULTUMESC ANTICIPAT !!!

pus acum 17 ani
   
MITROFAN DAN
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2
Salut, am o intrebare. Am un Punto din 2002 , 1.9 JTD, si de cateva zile a aparut o prob. Merg cu el si in apropiere de o intersectie sau un semafor se opreste la relanti. Asta de doua trei ori pe zi. Stiti cumva ce poate avea? L-am dus in doua locuri in Galati. si acelasi raspuns...toate-s bune , nu are nimic
Chiar si la Fiat Galati. acelasi raspuns. Nu stiu ce sa mai zic. Va rog frumos daca ma poti ajuta cu ceva


pus acum 17 ani
   
nimda
Membru

Din: Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 53
calitatea combustibilului e una dintre variante. am avut probleme similare la un peugeot.

_______________________________________
Fiat 850, 1966 - lucrari finalizate. ... Amintiri

pus acum 17 ani
   
Budi
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
Hello!

Am un fiat stilo 1,6 16v benzina (105CP)

Vreau sa ii schimb uleiul?

E prima data decand am masina, (are 83.000 km), ce imi comandati, ca nu prea cunosc,

Marca si tipul de ulei!!!! va rog, astept recomandari.

Mersi.


pus acum 17 ani
   
ritmotuning
Membru

Din: TIMISOARA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 99
Dupa 60.000km uleiul se schimba din 10 in 10.000 mii de km, eu sincer sa fiu sunt sa zic intr-un fel fan castrol, a mea e diesel si automat trebuie sa fie mai **gros** ti-as recomanda fara nici cea mai mica ezitare Castrol, evita uleiurile Esso care le gasesti de obicei in magazinele de piese auto, deoarece calitatea uleiului lasa de dorit. Imi permit sa iti spun poate sti si tu dar oricum e un sfat, schimba si filtrele: ulei si aer daca schimbi uleiul ca sa nu faci **romanism** bafta 

pus acum 17 ani
   
DOLO
Membru special

Din: Resita
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 246
Am avut probleme cu unghiul de cadere al rotilor pe fata(stateau cracanate)Am rezolvat problemele dupa ce am incarcat porbagajul cu un sac de nisip si am miscat masina putin.Unghiul de cadere a revenit la normal ca prin farmec Poate cineva sa dea o  explicatie fenomenului?

pus acum 17 ani
   
ritmotuning
Membru

Din: TIMISOARA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 99
Sacul de nisip il porti cu tine tot timpul doar ca sa ai unghiul de cadere **reparat** si sa nu iti manance cauciucurile sau il ti pe post de woofer Eu am cam incetat de la o perioada sa mai incerc sa imi explic unele lucruri legate de fiat si le iau ca atare te sfatuiesc sa faci acelasi lucru. Iti dau un exemplu ce l-am patit in inceputurile mele de a modifica fiatul, am gasit niste jante de al pe 14 pe care scria FIAT RITMO ABARTH, necunoscand ca trebuie masurata distanta intre prezoane bazandu-ma ca daca pe jante scrie fiat ritmo ar trebuii sa mearga nu le-am mai incercat si le-am cumparat, constatand cu stupoare ca defapt erau 4x100/108mm si la al meu cam ca la majoritatea fiaturilor din epoca lui sunt 4x100. Asa ca area 52 e a 10-a parte dintr-un fiat

pus acum 17 ani
   
emanoil_sandu
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
Salut Am un FIAT STILO 1.6 16V din Germania , Am o rugaminte la cei care au TOT FIAT STILO   si au cartea tehnica  , inpreuna cu manualul de folosire al masinii in LIMBA ROMANA sa m-il poata da si mie (eventual contra cost) contact.

pus acum 17 ani
   
twingo
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 7
Si eu as avea nevoie de manual...stilo 1.6 2002...pls 

pus acum 17 ani
   
gascone02spr
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
Salut DOBLO
Daca dupa ce ai scos sacul nu mai ai probleme cu unghiul de cadere al rotilor pe fata
trbuie sa faci o verificare a bucsilor. Cand totul este OK  fa o verifica geometria rotilor la un service, iar daca aceasta este buna las-o asa.
 


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la